ROSETTA

ECHEVERIA

De naam Rosetta staat voor onze premium Echeveria lijn. In de natuur groeien Echeveria’s in de droge gebieden van Mexico en Zuid Amerika. Echeveria’s zijn vetplanten die zich heel goed in deze woestijnachtige gebieden weten te overleven. De dikke vlezige bladeren, waarin ze vocht opslaan, zitten in rozetten om de stam zodat ze elkaar schaduw geven. Deze rozetten geven de planten hun elegante vorm zodat ze de naam ‘Rosetta’s’ eer aan doen. De uitstraling wordt versterkt door de vele kleurentinten en aanwezigheid van een beschermende laag op het blad in de vorm van haartjes, poeder of een waslaag.

Dit alles maakt de Rosetta’s tot een zeer veelzijdige plantenlijn die een passende kleur geeft in vrijwel elk interieur. Rosetta’s zijn gemakkelijk in de verzorging; door de vetplanteigenschappen overleeft hij elke zomervakantie omdat hij zonder probleem 2 tot 3 weken zonder water kan.

VERZORGINGSINFORMATIE

  • PLAATS: Een echeveria groeit het best in de halfschaduw of in de zon. Des te meer licht een echeveria krijgt, des te sterker hij zijn kleurenpracht laat zien. In het voorjaar of de zomer staat een echeveria ook graag buiten, maar zal wel even moeten wennen aan de sterke zon.
  • WATER: Een echeveria slaat vocht op in zijn bladeren en heeft daardoor een lage waterbehoefte. Eens in de twee weken in de zomer en eens per maand in de winter is zeker genoeg. De grond mag tussendoor uitdrogen voordat de plant opnieuw water krijgt.
  • VOEDING: De echeveria verbruikt weinig voedingstoffen, van nature groeit de plant in een voedingsarme grond. Daarom is het beperkt nodig om plantenvoeding te geven. In de groeiperiode kan wel extra voeding meegegeven worden.
  • VERPOTTEN: Een echeveria kan het best in het voorjaar verpot worden, voordat het groeiseizoen begint. Dit is ongeveer eens per 3 jaar nodig.

BEKIJK ONZE ANDERE PRODUCTLIJNEN