SAFARI

HAWORTHIA’S

Het natuurlijke verspreidingsgebied van aloë’s en haworthia’s is Afrika. Net als de wilde dieren in Afrika zijn de planten aangepast om de Afrikaanse omstandigheden in de savannes te overleven. Door hun compacte bouw met dikke bladeren in vele kleuren kunnen ze vocht kunnen opslaan en gaan ze op in de prachtige natuur. Op ‘Safari’ geniet iedereen van deze wilde dieren en planten. Het woord ‘Safari’ komt uit het Swahili en betekend op reis gaan.

U hoeft niet op reis naar Afrika te gaan om deze planten te ontdekken. In de ‘Safari Plant’ collectie zijn de mooiste soorten voor u verzameld. Zo krijgt u het Afrika gevoel van deze sterke trendy planten bij u in huis.

VERZORGINGSINFORMATIE

  • PLAATS: Een lichte, zonnige standplaats vinden aloë’s fijn. Haworthia’s zijn echter gebaad bij een plaats uit het directe zonlicht. Bij te veel licht zal een haworthia bruin verkleuren. In de natuur groeit een haworthia dan ook op schaduwrijke (rots)gebieden. Zowel aloë’s als haworthia’s kunnen ook buiten gezet worden in het voor jaar en de zomer, als het maar vorstvrij blijft.
  • WATER: Geef een aloë of haworthia pas water als de grond volledig is uitgedroogd. Van te veel water gaan de wortels van de plant rotten. ’s Zomers is eens per 4 weken water voldoende, in de winter minder vaak.
  • VOEDING: Van nature hebben aloë’s en haworthia’s weinig voeding nodig. Er kan in het voorjaar echter wel voeding meegegeven worden om de groei te stimuleren.
  • VERPOTTEN: De planten kunnen verpot worden als ze te groot worden voor de pot waar ze in staan. Zorg voor een water doorlatende grond. Dit kan gedaan worden door de grond te mengen met zand.

BEKIJK ONZE ANDERE PRODUCTLIJNEN