Amigo Plant gaat veenvrij
Succulenten telen zonder veen

Na jaren van intensief onderzoek en experimenten, lijkt Amigo Plant nu de laatste stappen te zetten op weg naar een duurzame en veenvrije succulenten teelt. “Het was een lange zoektocht” volgens teeltmanager Marcel Nieuwenhuijzen van Amigo Plant. “In kleine stapjes hebben we ons door verschillende fasen van het proces gewerkt, waarbij we vele grondmonsters hebben genomen en aanpassingen hebben gedaan in de bemesting. Dit alles om het perfecte veenvrije grondmengsel te ontwikkelen, passend bij al onze vetplantenfamilies.”

“Onze inspanningen werpen eindelijk hun vruchten af,” vertelt Marcel verder. “We zijn nu dichter dan ooit bij een volledig veenvrije teelt van onze succulenten. Dit is niet alleen goed nieuws voor ons, maar ook voor onze klanten en het milieu.”

De overgang naar veenvrije teelt is niet alleen een mijlpaal voor Amigo Plant, maar ook een belangrijke stap in de richting van milieuvriendelijkere tuinbouwmethoden. Veen, een fossiele grondstof, heeft een grote ecologische voetafdruk door de CO2-uitstoot bij de winning en het transport. Door veen uit het teeltproces te halen, draagt Amigo Plant bij aan de vermindering van de impact op het klimaat.

Met deze vooruitgang zet Amigo Plant weer een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst, waar ecologische verantwoordelijkheid en hoogwaardige plantenteelt hand in hand gaan.

Amigo Plant blijft zich inzetten voor duurzaamheid en innovatie in de tuinbouwsector. Deze reis naar een veenvrije teelt dient als inspirerend voorbeeld om over te stappen naar milieuvriendelijkere alternatieven.