“Bij Amigo Plant gaat het niet om groter, maar om goed. Niet om meer, maar om beter. Dit doen we niet alleen, maar met elkaar.”

– Gerard van Langen –

WAT DOEN WE

Amigo Plant is meer dan gewoon een kwekerij, iedere medewerker kan in zijn kracht gezet worden door de veelzijdigheid van het bedrijf. Zo zijn er naast de productie, teelt en verkoop ook een eigen veredelingstak, techniekteam, logistiek en ondersteunende afdelingen zoals financiën, administratie en HRM.

ONZE DISCIPLINES

Veredeling

Door onze veredelingstak is het assortiment continu in beweging. Wij zijn  op zoek naar een aanvulling of verbetering van ons assortiment. Kruisen, selecteren, testen, nogmaals selecteren, verder testen… Veredelen is een kwestie van keuzes maken. Met een klein team kunnen we zorgen voor een grote impact op het bedrijf als een er nieuw product ontwikkeld wordt.

Teelt

Onze teeltspecialisten zorgen er elke dag weer voor dat de planten in de meest optimale condities in de kas staan, om zo tot een mooi eindproduct te komen. Watergift, klimaat, scouting, bestrijding, een greep uit de taken van onze telers. Onze telers worden zowel intern als extern opgeleid, om op die manier zoveel mogelijk kennis te vergaren.

Productie

Van stek steken, het oppotten tot het rapen van de plant, er moet veel gebeuren voor de plant in het huis van de consument terecht komt.

Verkoop

Om de miljoenen planten die we jaarlijks produceren op de markt te zetten, werken we met een enthousiast team van verkopers. Hieronder vallen verschillende functies als verkoop binnendienst en buitendienst, order risico management, verkoop ondersteuning en coördinerende taken.

Transport

Wij vinden service tot aan de deur en flexibiliteit een belangrijk onderdeel van het product. Daarom hebben wij eigen chauffeurs en vrachtwagens om de planten naar de veiling of naar de klanten te transporteren. Met minimaal twee vertrektijden per dag kunnen wij zo goed mogelijk inspelen op de wensen van de klant en de levertijden zo kort mogelijk houden.

 

Techniek

Ons technische team is onder andere verantwoordelijk voor de procesautomatisering in het bedrijf. Denk hierbij aan interne transportsystemen, klimaat, voeding en (oppot-) machines. Veel systemen worden door ons technische team zelf ontworpen, uitgewerkt en geïnstalleerd.

Financiële administratie

Op deze afdeling wordt alle financiële informatie van het bedrijf verwerkt. Denk aan afhandeling van de in- en verkoopfacturen, opstellen van management rapportages, e.d. Deze processen worden steeds verder gedigitaliseerd om alles efficiënt op elkaar aan te laten sluiten.

HRM

We hebben aandacht voor onze medewerkers, oog voor hun talenten en zetten medewerkers in hun kracht. Het is ons doel ze te laten groeien in hun kennis en kunde. Laten groeien door groen geluk.

Dit begint allemaal bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Door het aansturen van een interne opleiding of het aanbieden van externe cursussen laten wij onze collega’s groeien in hun vakgebied.

WERKEN BIJ AMIGO PLANT

Amigo Plant is een groeiend familiebedrijf die met veel passie verschillende soorten vetplanten teelt. Elke dag werken wij met zo’n 120 medewerkers, verdeeld over onze locaties in Heerhugowaard. Regelmatig zijn wij op zoek naar gemotiveerde collega’s voor bijvoorbeeld onze teelt, verkoop, transport of productie. Lees meer hierover op onze pagina ‘wat we doen’.