“Amigo Plant gaat over de wereld een stukje beter maken,
we voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen.”

– Gerard van Langen –

WAT DOEN WE

Amigo Plant is meer dan gewoon een kwekerij, iedere medewerker kan in zijn kracht gezet worden door de veelzijdigheid van het bedrijf. Zo zijn er naast de productie, teelt en verkoop ook een eigen veredelingstak, techniekteam, team van chauffeurs en ondersteunende afdelingen zoals financiën, administratie en HRM.

ONZE DISCIPLINES

Veredeling

Door onze veredelingstak is het assortiment continu in beweging. Wij zijn daarin opzoek naar een aanvulling of verbetering van ons assortiment. Kruisen, selecteren, testen, nogmaals selecteren, verder testen… Veredelen is een kwestie van keuzes maken. Met een klein team kunnen we zorgen voor een grote impact op het bedrijf als een er nieuw product ontwikkeld wordt.

Teelt

Onze teeltspecialisten zorgen er elke dag weer voor dat de planten in de meest optimale condities in de kas staan, om zo tot een mooi eindproduct te komen. Watergift, klimaat, scouting, bestrijding, een greep uit de taken van onze telers. Onze telers worden zowel intern als extern opgeleid, om op die manier zoveel mogelijk kennis te vergaren.

Productie

Van stek steken en planten tot het rapen van de plant en de order verwerking, er moet veel gebeuren voor de plant in het huis van de consument terecht kan komen.

Verkoop

Om de miljoenen planten die we jaarlijks produceren op de markt te zetten, werken we met een enthousiast team van verkopers. Hieronder vallen verschillende taken (/functies?) als verkoop binnendienst en buitendienst, order risico management, verkoop ondersteuning en coördinerende taken.

Transport

Wij vinden service tot aan de deur en flexibiliteit een belangrijk onderdeel van het product. Daarom hebben wij eigen chauffeurs en vrachtwagens om de planten naar de veiling of naar de klanten te transporteren. Met minimaal twee vertrektijden per dag, kunnen wij zo goed mogelijk inspelen op de wensen van de klant en de levertijden zo kort mogelijk houden.

Door de verschillende locaties in Heerhugowaard en Portugal is het ook belangrijk dat het interne transport soepel verloopt.

Techniek

In de kassen die wij tegenwoordig gebruiken zit veel techniek om alle processen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Interne transport systemen bijvoorbeeld worden door onze technische medewerkers ontworpen, uitgewerkt en geïnstalleerd. Maar ook de standaard machines hebben onderhoud nodig.

Financiële administratie

Hier komen alle financiële gegevens van het bedrijf samen. Alles wordt keurig in overzichten bijgehouden en niets gaat aan onze financiële collega’s voorbij. De processen worden steeds verder gedigitaliseerd om alles perfect op elkaar aan te laten sluiten.

HRM

We hebben aandacht voor onze medewerkers, oog voor hun talenten en zetten medewerkers in hun kracht. Het is ons doel ze te laten groeien in hun kennis en kunde. Laten groeien door groen geluk.

Dit begint allemaal bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Door het aansturen van een interne opleiding of bieden van externe cursussen laten wij onze collega’s groeien in hun vakgebied.

WERKEN BIJ AMIGO PLANT

Amigo Plant is een groeiend familiebedrijf die met veel passie verschillende soorten vetplanten teelt. Elke dag werken wij met zo’n 120 medewerkers, verdeeld over onze locaties in Heerhugowaard. Regelmatig zijn wij op zoek naar gemotiveerde collega’s voor bijvoorbeeld onze teelt, verkoop, transport of productie. Lees meer hierover op onze pagina ‘wat we doen’.