“Amigo Plant gaat over de wereld een stukje beter maken,
we voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen.”

– Gerard van Langen –

DUURZAAMHEID

Om duurzaam de toekomst tegemoet te gaan, zijn we als Amigo Plant aangesloten op restwarmte van de huisvuilcentrale. Hierdoor hoeft er zelf geen warmte meer opgewekt te worden op de betreffende locatie. De locatie waar dit plaatsvindt, zal in de nabije toekomst de hoofdlocatie van het bedrijf worden, waar de meeste kassen gecentraliseerd zullen zijn. Op een andere locatie van het bedrijf zijn meerdere vestigingen energetisch aan elkaar verbonden waardoor er slechts één WKK hoeft te draaien in plaats van meerdere en waardoor er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de geproduceerde warmte. Ook is de teeltlocatie in Portugal een keuze geweest om de duurzaamheid te verhogen. Er zit geen belichting of verwarming in de kas en wordt er slechts gebruikt gemaakt van de natuurlijke energie; de zon en temperatuur van het land.

Wat succulenten zelf al duurzaam maakt, is dat het planten zijn die weinig water gebruiken, weinig of geen behandelingen nodig hebben tijdens de teelt en het producten zijn die ook bij de consument zeer lang kunnen staan. De gestelde milieudoelstelling van de overheid op gebied van CO2 uitstoot, welke in 2030 landelijk gerealiseerd moet zijn, hebben wij nu al ruimschoots gerealiseerd.

Ook bieden wij onze collega’s die langere tijd in dienst zijn een fietsenplan aan. Hierdoor worden er minder kilometers gemaakt per auto en meer op de fiets; goed voor het milieu en voor de werknemer.

Om aan de gestelde eisen van de markt te blijven voldoen zijn wij MPS-A en MPS-GAP gecertificeerd.

WERKEN BIJ AMIGO PLANT

Amigo Plant is een groeiend familiebedrijf die met veel passie verschillende soorten vetplanten teelt. Elke dag werken wij met zo’n 120 medewerkers, verdeeld over onze locaties in Heerhugowaard. Regelmatig zijn wij op zoek naar gemotiveerde collega’s voor bijvoorbeeld onze teelt, verkoop, transport of productie. Lees meer hierover op onze pagina ‘wat we doen’.