“Bij Amigo Plant gaat het niet om groter, maar om goed. Niet om meer, maar om beter. Dit doen we niet alleen, maar met elkaar.”

– Gerard van Langen –

DUURZAAMHEID

Om duurzaam de toekomst tegemoet te gaan, zijn we als Amigo Plant voor één van haar locaties aangesloten op restwarmte van de huisvuilcentrale Alkmaar. Hierdoor hoeft daar geen warmte meer opgewekt te worden. In een grote opslagtank wordt het warme water gebufferd totdat deze nodig is in de kassen. Deze locatie zal in de nabije toekomst de hoofdlocatie van het bedrijf worden, waar de meeste kassen gecentraliseerd zullen zijn.
Op een andere locatie van het bedrijf zijn meerdere vestigingen energetisch aan elkaar gekoppeld, waardoor er slechts één WKK noodzakelijk is in plaats van meerdere en waardoor er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de geproduceerde warmte.

Ook is de teeltlocatie in Portugal een keuze geweest om de duurzaamheid te verhogen. Er is daar in de kassen geen belichting of verwarming en wordt er slechts gebruikt gemaakt van de natuurlijke energie; de zon en temperatuur van het land.
Bijkomend voordeel zijn de goede klimaatomstandigheden in de herfst- en wintermaanden. Hierdoor kunnen we in Portugal jaarrond producten van goede kwaliteit telen, zonder gebruik van energie.

Wat succulenten zelf al duurzaam maakt, is dat het planten zijn die weinig water gebruiken, weinig of geen behandelingen nodig hebben tijdens de teelt en het producten zijn die ook bij de consument zeer lang kunnen staan. De gestelde milieudoelstelling van de overheid op gebied van CO2 uitstoot, welke in 2030 landelijk gerealiseerd moet zijn, hebben wij nu al ruimschoots gerealiseerd.

Ook bieden wij onze collega’s die langere tijd in dienst zijn een fietsenplan aan. Hierdoor worden er minder kilometers gemaakt per auto en meer op de fiets; goed voor het milieu en voor de werknemer.

Om aan de gestelde eisen van de markt te blijven voldoen zijn wij MPS-A en MPS-GAP gecertificeerd.

WERKEN BIJ AMIGO PLANT

Amigo Plant is een groeiend familiebedrijf die met veel passie verschillende soorten vetplanten teelt. Elke dag werken wij met zo’n 120 medewerkers, verdeeld over onze locaties in Heerhugowaard. Regelmatig zijn wij op zoek naar gemotiveerde collega’s voor bijvoorbeeld onze teelt, verkoop, transport of productie. Lees meer hierover op onze pagina ‘wat we doen’.