Werken in een familiebedrijf
Een kijkje achter de schermen met Nicole, Rob en Rick van Langen

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om in een familiebedrijf te werken? Bij Amigo Plant geven Nicole, Rob, en Rick van Langen, die samen met hun ouders Gerard en Miranda de kwekerij runnen, een kijkje achter de schermen. Ze vertellen hoe ze dagelijks samenwerken om de kwekerij te laten groeien—niet alleen als een bedrijf, maar als een familie.

Keuze voor het familiebedrijf   

“We zijn opgegroeid tussen de planten en hebben van jongs af aan geleerd wat het inhoudt om ons familiebedrijf te runnen,” deelt Nicole. “De liefde voor het vak en onze hechte familieband houden ons hier, dag in dag uit.”

Samen sterker
We kennen elkaar heel goed, wat onze samenwerking heel effectief maakt. We vullen elkaar aan met onze sterke en zwakke punten, wat ons als team sterker maakt. Meestal gaat alles goed, maar het kan soms lastig zijn omdat we constant dicht bij elkaar zijn en altijd op elkaars lip zitten. Toch weten we dat we altijd op elkaar kunnen rekenen en dat we er voor elkaar zijn.

Rolverdeling
Binnen ons bedrijf heeft iedereen een duidelijke rol. Nicole focust op productmanagement en strategische ontwikkeling. Rob neemt het voortouw in operationele taken zoals inkoop en energiebeheer. Rick richt zich op logistiek en ondersteunende activiteiten, die essentieel zijn voor onze dagelijkse operaties.

Overwinnen van uitdagingen
Ook wij hebben onze uitdagingen, zoals tijdens de coronapandemie. “We bedachten een tuinplanten drive-in, een creatieve oplossing om onze planten aan de man te brengen en tegelijkertijd de zaak draaiende te houden,” vertelt Rob trots.

Favoriete plant
Elk van ons heeft een persoonlijke favoriet binnen ons assortiment. Rob is bijzonder trots op de ‘Amado’, vernoemd naar zijn zoon, en bekend om zijn robuustheid. Rick heeft een voorkeur voor ‘Miranda’, vernoemd naar onze moeder, die zowel in naam als in de groei van het bedrijf een grote rol heeft gespeeld. Nicole is gefascineerd door een nieuwe plant uit onze eigen veredeling, die nog niet is vrijgegeven, maar belooft een revolutie in de markt te worden.

Toekomstvisie en plannen
Onze kijk op de toekomst is duidelijk: we willen onze werkwijze verbeteren en efficiënter maken. “We zorgen ervoor dat het welzijn van ons team en de kwaliteit van onze planten belangrijk blijven,” zegt Nicole. We denken zorgvuldig na over hoe we de leiding van het bedrijf zullen overdragen, altijd met respect voor wat onze ouders hebben opgebouwd. “We nemen onze tijd om ervoor te zorgen dat Amigo Plant blijft groeien met dezelfde toewijding en passie waarmee het ooit begon,” vult Rob aan.

Dagelijkse motivatie
De dagelijkse motivatie komt van het werken met een team dat net zo gepassioneerd is als wij. “Elke geslaagde order of succesvol project voelt als een overwinning voor ons allemaal,” zegt Rick.

Hier bij Amigo Plant zijn we niet zomaar een bedrijf; we zijn een hechte familie die samenwerkt voor één doel. We houden vast aan onze tradities, maar zijn ook altijd op zoek naar vernieuwing, zodat we onze klanten altijd het beste kunnen bieden.