ALOË

MEDIVERA

Hele bevolkingsstammen vinden hun apotheek in de natuurlijke werking van planten. De natuur biedt hun de medicijnen tegen kwalen en aandoeningen. De Medivera collectie bestaat uit planten die afstammen van de Aloë Vera, wiens bladeren een unieke samenstelling sappen bevat die voor het helende effect zorgen.

De Aloë Vera is een vetplant die met name voorkomt in mediterrane landen, waar ze groeien in woestijn achtige omstandigheden. De plant heeft zich hieraan aangepast en is daardoor weinig water en voeding behoevend en is goed tegen de zon bestand.

De welbekende vorm en eigenschappen maken een Medivera een product met een luxe uitstraling voor in ieder interieur. De makkelijke verzorging is natuurlijk een fijne bijkomstigheid.

VERZORGINGSINFORMATIE

  • PLAATS: Deze aloë’s groeien het best bij veel licht, hij mag zelfs in de volle zon staan waardoor het gegeven water weer kan verdampen en de grond opdroogt.
  • WATER: Aloë’s slaan water op in hun gelei achtige bladeren en hebben daarom altijd een vocht voorraad. Geef een aloë pas water als de grond volledig is uitgedroogd. Van te veel water gaan de wortels van de plant rotten. ’s Zomers is eens per 4 weken water voldoende, in de winter minder vaak.
  • VOEDING: Van nature hebben aloë’s weinig voeding nodig. Er kan in het voorjaar echter wel voeding meegegeven worden om de groei te stimuleren.
  • VERPOTTEN: De Aloë’s in de MEDIVERA collectie kunnen het beste eens per twee jaar verpot worden. Zorg voor een water doorlatende grond. Dit kan behaald worden door de grond te mengen met zand.

BEKIJK ONZE ANDERE PRODUCTLIJNEN