STRONG

CRASSULA’S

Crassula’s behoren tot de groep succulenten, welke erom bekend staan dat ze dikke bladeren hebben waarin water en voeding zit opgeslagen. In de natuur wordt deze voorraad van water en voedingstoffen gebruikt om de droge perioden in Zuid-Afrika te overleven.
Deze eigenschap maakt de crassula’s in de ‘strong’ collectie tot een zeer geschikte kamer- en terrasplant die wel tegen een stootje kan. Zo kunt u rustig een paar weken op vakantie gaan, uw ‘strong’ crassula overleeft het wel door zijn eigenschappen.
Door de trendy samenstelling van Crassula soorten in de Strong collectie is er een verassende lijn met kamerplanten waar veel mensen zeer lang van gaan genieten.

VERZORGINGSINFORMATIE

  • PLAATS: Crassula’s staan het liefst op een zonnige standplaats. In het voorjaar en de zomer kan een crassula ook buiten staan, als het maar vorstvrij is.
  • WATER: Een crassula slaat zijn vocht reserve op in zijn blad en heeft daardoor weinig water nodig. Eens in de drie weken zal doorgaans voldoende zijn, maar de makkelijkste check om te kijken of de plant water nodig heeft is kijken of de grond goed droog is. Het geven van te veel water aan een crassula kan schade veroorzaken, laat daarom nooit een laagje water in de pot staan.
  • VOEDING: Een crassula groeit relatief langzaam en heeft een lage voedingsbehoefte. In het voorjaar, aan de start van het groeiseizoen, kan de plant wat extra voeding gegeven worden.
  • VERPOTTEN: In het voorjaar kan de plant overgepot worden om de groei te stimuleren. Door de plant naar en grotere pot te verpotten, krijgen de wortels meer ruimte waardoor de plant zal gaan groeien.

BEKIJK ONZE ANDERE PRODUCTLIJNEN